وي با اشاره به برگزاري دورههاي آموزشي گيوهبافي در شهرستان آبيک و آموزش حصيربافي، سراجي سنتي و سرمهدوزي به افراد تحت پوشش بهزيستي، تصريح کرد: اقدام فوق باعث ايجاد اشتغال براي اين افراد شده است.
معاون صنايع دستي قزوين در ادامه، از آموزش گرهچيني به هنرجويان مرد و زن در شهرستان قزوين و آموزش رودوزيهاي سنتي در مراکز آموزشي استان خبر داد و گفت: متقاضيان مشاغل خانگي تحت پوشش بهزيستي پس از فراگيري آموزشهاي لازم در رشتههاي چرم، سرمهدوزي و حصيربافي با دريافت مجوز و تسهيلات وارد بازار کار شدند.
وي افزود: همچنين با تجهيز کارگاهها و اختصاص فضايي براي توليد، از کارگاههاي موجبافي، پنبافي، گليمبافي، گيوهبافي، سفال و سراميک، زيورآلات سنتي، سازهاي سنتي، منبت چوب و رودوزيهاي سنتي حمايت شده است.
اين مقام مسوول يادآور شد: در چند سال گذشته با احداث خانههاي ترويج در منطقه الموت و روستاهاي تاکستان، رشتههاي صنايع دستي در اين مناطق رونق بسياري يافته است.
به گفته وي برگزاري آزمونهاي بيمه براي صنعتگران و تهيه پروندههاي دريافت مستمري و معرفي افراد براي بهرهمندي از تسهيلات از جمله راهکارهاي حمايتي براي تشويق صنعتگران بهويژه در روستاها بوده است.
وي با بيان اين که براي بيش از 280 نفر از صنعتگران روستاها در شهرستانهاي تاکستان، بويين زهرا و آبيک آزمون برگزار شد، افزود: احياي رشته جاجيمبافي در شهرستان آبيک و گليمبافي و گيوهبافي در شهرستان بويين زهرا از ديگر اقدامات اين معاونت به شمار ميآيد.
وي در گفتوگو با ميراث آريا اظهار داشت: صنايع دستي چرمي، چاپ باتيک و برخي رودوزيهاي سنتي از جمله هنرهاي غيربومي هستند که آموزش آنها طي چند سال اخير در استان انجام شده است.
وي با بيان اين که احياي رشتههاي صنايع دستي در قزوين ادامه خواهد يافت، گفت: احياي نقوش گليم بويين زهرا، رنگرزي سنتي، قوارهبري و پاپيه ماشه در دستور کار اين معاونت قرار دارد.
قاسمي تجهيز کارگاهها، حمايت از هنرمندان، برگزاري آموزشهاي بهبافي در روستاها، برگزاري نمايشگاههاي تخصصي و اجراي بيمه هنرمندان را از جمله راهکارهاي پيشنهادي اين معاونت در خصوص احياي رشتههاي صنايع دستي قزوين دانست.
ب/112
انتهای پیام/